فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: جریمه برخورد با قاچاقچیان چوب باید متناسب‌سازی شود چراکه ارزش زیستی هر درختی بنا به منطقه رویشی، ارتفاع و سن آن از یک میلیارد تومان تا ۱۵ میلیارد تومان تفاوت دارد.

به گزارش وسیم لرستان، علی ملکی آهنگران با بیان اینکه هم‌اکنون۴۰۰ هزار همیار طبیعت در کشور داریم که این تعداد با توجه به وسعت جنگل‌ها کافی نیست و به دنبال این هستیم این مجموعه را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه از ظرفیت همیاران طبیعت به لحاظ کیفی و کمی باید استفاده شود و آنها را بیشتر پای کار بیاوریم، تصریح کرد: برای حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی تلاش چشمگیری خواهیم داشت.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در خصوص برخورد با قاچاقچیان چوب گفت: قانون برخورد با قاچاقچیان چوب تعزیراتی است و ما به دنبال کیفری کردن این موضوع نیستیم و قصد پر کردن زندان‌ها را نداریم اما باید جریمه متناسب‌سازی شود.

 اهالی ساکن در جنگل  ظرفیت خوبی برای حفاظت از جنگل‌ها هستند

ملکی آهنگران با بیان اینکه ارزش زیستی هر درختی بنا به منطقه رویشی، ارتفاع و سن آن از یک میلیارد تومان تا ۱۵ میلیارد تومان تفاوت دارد، بیان کرد: اهالی ساکن در جنگل و یا اطراف آن ظرفیت خوبی برای حفاظت از جنگل‌ها هستند.

وی خاطرنشان کرد: باید به فکر معیشت جنگل‌نشینان بود تا این افراد محافظ جنگل باشند نه تخریب کننده آن؛ با تامین منافع این افراد حفاظت از جنگل محقق می‌شود البته این تصمیم عزم ملی را می‌طلبد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در راستای کاشت یک میلیارد درخت در کشور از دو محل نهالستان شورآب و کمربند سبز خرم‌آباد دیدن کردم؛ اکنون در این کمربند سبز ۲۰ هکتار نهال کاشته شده و کل این مسیر برای کاشت درخت در نظر گرفته شده است.

۵۵۰۰ نیرو در قالب یگان حفاظت داریم

ملکی آهنگران درباره نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی آبخیزداری کشور، افزود: ۵۵۰۰ نیرو در قالب یگان حفاظت داریم که از این تعداد بیش از ۳۵۰۰ نفر نیروهای شرکتی و نیازمند توجه ویژه، ساماندهی و تبدیل وضعیت هستند.

وی بیان کرد: در بسیاری از یگان‌های حفاظت، فرماندهان از همین افراد انتخاب می‌شوند و چنانچه همه این افراد را در ابعاد ۱۰ کیلومتر مربعی در جنگل‌های شمال مستقر کنیم، باز با کمبود نیرو مواجهیم. بر همین اساس، حوزه‌های ماموریت را شناسایی کردیم و در چند حوزه کار می‌کنیم.

 استفاده از ریزپرنده‌ها، پهبادها و هوش مصنوعی در حفاظت از جنگل

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان کرد: در این حوزه‌های ماموریت برای مقابله با تعرض‌کنندگان به عرصه‌های جنگلی و ملی نیازمند پهپاد، ریزپرنده و دوربین‌هایی هستیم که برد ۵۰ تا ۶۰ کیلومتری داشته باشند تا مناطق حساس جنگل را پایش کنند. در این راستا، ۶۰ دستگاه دوربین پیشرفته با برد ۶۰ کیلومتری اطراف جنگل خریده شده است و به دنبال نصب آنها هستیم، البته برخی استان‌ها به‌صورت سلیقه‌ای دوربین‌هایی را خریده و نصب کرده‌اند، اما در مجموع تعداد این دوربین‌ها اندک است و نیازمند حداقل ۳۰۰ دوربین پیشرفته هستیم.

ملکی آهنگران اظهار کرد: دوربین‌هایی که خریده‌ایم به‌خاطر اعتباری که برای نصب آنها لازم است، هنوز در مناطق مورد نظر نصب نشده‌اند و محدودیت‌های اعتباری همه جا کار را کُند می‌کند.

وی اضافه کرد: استفاده از ریزپرنده‌ها، پهبادها و هوش مصنوعی را در دستور کار داریم  و مجموعه‌ای از فناوری‌های خاص را به کار خواهیم گرفت و از تمام ظرفیت‌ها در راستای حفاظت از جنگل جلوگیری از حریق‌های احتمالی استفاده می‌شود.

پایان خبر

لینک کوتاه : /ad21d8
کد خبر : 2953
سردبیر

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

تبلیغات

لبیک

درباره پایگاه خبری وسیم لرستان

وسیم لرستان به شماره مجوز 87570 (از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي) از هيأت نظارت بر مطبوعات كشور مجوز انتشار گرفت و رسالت خود را آگاهی بخشیدن به مردم ایران می داند.

مطالب منتشر شده، بيان‌گر ديدگاه "وسیم لرستان" نمی‌باشند. و در پذيرش، "رد" و يا "ويرايش" مطالب ارسالی مختار است.