پیمان آسترکی، کارشناس سمشناسی در گفتوگو با وسیم لرستان، اظهار کرد: قارچها گونههای مختلفی دارند و تنها تعداد محدودی از آنها قابل خوردن و غیرسمی هستند.
وی با بیان اینکه سم در برخی از قارچها به حدی زیاد است که حتی مصرف چند عدد از آنها میتواند کلیهها، کبد و نهایتا مغز را از کار بیندازد، تاکید کرد: قارچهای سمی تنها از طریق انجام آزمایش تشخیص داده میشود چرا که حتی افراد بومی که قارچهای وحشی و سمی را از هم تشخیص میدادند دچار مسمومیت شدند.
این سمشناس بیان کرد: قارچهای سمی هیچ پادزهری ندارند و برای جلوگیری از مسمومیت تنها راه مصرف نکردن آنهاست و ضرورت دارد متخصصان ژنتیک قارچهای خودرو در زاگرس را مورد آزمایش قرار دهند تا دلیل سمی بودن آنها مشخص شود.
آسترکی با بیان اینکه نیاز است شهرداری به این مساله ورود پیدا کند و قارچهایی که توسط دستفروشان به فروش میرسند را جمع آوری کند، گفت: مردم از خرید و مصرف قارچهای محلی و فاقد پروانه بهرهبرداری جدا خودداری و فقط از قارچهای بستهبندی شده دارای پروانه بهداشتی استفاده کنند.
پایان خبر